Nieuwe klant: Poelmann van den Broek
21 november 2016
Het PDF/A monster
20 december 2016
Toon alle berichten

Wettelijk verplicht digitaal procederen Midden-Nederland en Gelderland tenminste 2 maanden later

De Rechtspraak kondigde vandaag (29 november 2016) aan dat de vrijwillige fase digitaal procederen in civiele zaken verlengd wordt. Daarmee wordt de invoering van het verplicht digitaal procederen in de eerste twee regio's naar achter geschoven: "Wettelijk verplicht digitaal procederen in deze 2 regio’s zal dan op zijn vroegst in april 2017 een feit zijn".

De Rechtspraak kondigde vandaag (29 november 2016) aan dat de vrijwillige fase digitaal procederen in civiele zaken verlengd wordt. Daarmee wordt de invoering van het verplicht digitaal procederen in de eerste twee regio’s naar achter geschoven: “Wettelijk verplicht digitaal procederen in deze 2 regio’s zal dan op zijn vroegst in april 2017 een feit zijn”.

Als Armarium staan we achter deze beslissing om de advocatuur iets meer ademruimte te geven zich klaar te maken voor deze verandering. Dit geeft ook ons meer tijd om meer kantoren te informeren over wat eraan komt en hoe Armarium kan helpen het proces te managen in de eigen kantooromgeving en de risico’s van de wetswijziging te beheersen.

Armarium is op dit moment zelf ook nog bezig met de integratie van het Aansluitpunt Rechtspraak. Daarnaast zijn we druk bezig met de integratie van diverse Document Management Systemen. In januari zullen de eerste klanten voorzien zijn van onze volledige end-to-end oplossing.

Op dit moment maken er al een aantal advocatenkantoren gebruik van onze zakenadministratie en termijnbewaking oplossing waarin zowel oude zaken op papier volgens ‘oud recht’ als nieuwe digitale zaken volgens nieuw recht ondergebracht kunnen worden.

Het nieuwsbericht van de Rechtspraak is hier te vinden: https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/Verlenging-vrijwillige-fase-digitaal-procederen-in-civiele-zaken.aspx

Meer informatie over KEI & Armarium? Volg het webinar KEI & Armarium: https://www.armarium.nl/webinar

linkedin-kei-2maanden